Isabella "Forum"


16. april 2004 Kl. 05:46

Isabella har lavet nyt spændende telt der hedder Forum,men...jeg syntes pasformen er dårlig.Mit gamle fortelt i samme mål sad flot på min Campingvogn,men Forum er li'som for lille.
Har andre samme problemer ??eller har min campingvogn vokset siden sidst .
De bedste hilsner fra Niels O.

Kommentarer pr. side: Sortering:

Kommentarer (21)


16. april 2004 Kl. 09:51

Det lyder da "interessant". Vi har investeret i et Forum telt og venter bare på at få det leveret. Du skriver, at du synes pasformen er dårlig. Kan du være mere præcis ? "Virker for lille" mener du så, at det ikke når så langt ned til jorden i siderne? Eller er stykket der køres gennem skinnen i cv er kortere ?Er det samme "grund" du har din cv stående på, som da du havde dit gamle fortelt på ? Hvis ikke kan det måske være noget med hældninger på grunden
der gør at teltet evt. ikke "kan nå" ?

mvh
Lauritsen


16. april 2004 Kl. 14:55

Teltet når ikke ned til jorden som det gamle gjorde,på den samme parcel 0g position-Vi havde et Capri på før i de samme mål.
Kan ikke deltage mere i debatten, da jeg skal udstationeres - men familien kikker efter evt.svar.
God sommer fra Nils O.


16. april 2004 Kl. 19:16

Jeg havde samme problem. Vores gamle Ambassador nåede helt ned til jorden. Vores nye Commodore manglede ca 10 cm i begge sider. Klagede selvfølgelig til forhandleren, og fik så stukket den nye vejledning fra Isabella i hånden.
Nu skal teltet "lande" et stykke oppe i luften, så det kun er plastikstykket (græskanten) der rører jorden


16. april 2004 Kl. 23:58

Omløbsmålene på teltene bliver hver dag kontrolleret på systuen, og en lille tolerence kan forekomme alt afhængig hvor meget teltet strækkes. Capri er i en tyndere kvalitet end Forum, samtidig med at materialerne i dag er mere stive end tidligere hvilket gør at teltene skal have lidt tid til at sætte sig i forhold til vognfacon.
Jeg vil anbefale at tagstængerne løsnes, og at teltet "strækkes" i vulsten ved at man trækker nedad i hver sin ende. Når det er gjort skal alle stænger strammes kraftigt op evt. med Hercules, og sideoverliggerne må ikke ligge vandret - de skal godt op i rundingerne. Hjørnebenene skal stå i fodstropperne som skal være stramme helst i hul 2, idet teltet IKKE må være for tæt på jorden så gummistroppene ikke er udspændte. Teltet er produceret ud fra at der skal være ca. 12 cm. fra stofkant til jord, men det kan variere efter vognens placering. God opstramning af taget - så skal det nok tage facon efter vognen.
Jeg har lavet en lille påskeside hvor et par opstillinger tydeligt viser god afstand til jorden, og den Forum 925 der er på Fendt er efter min mening for tæt på jorden, men det står godt fordi alle gummistroppene er to gange rundt om pløkkene.
se siden på http://home5.inet.tele.dk/tkb/juelsminde

Venlig hilsen
Tommy Boisen
Isabella


19. april 2004 Kl. 17:17

Kære Tommy Boisen.

Hvad er nu det ? Før i tiden kunne man købe et telt som hed f.eks.G16 og så passede det det som det gamle gjorde.Nu skal man først stille et kæmpetelt op og opdage det er for lille - og så løsne stænger og ud på pladsen og finde et par stærke mænd, der kan trække i begge sider, så vusten strækkes ????????
Hvorfor gør man ikke det på fabrikken ?

I disse tider hvor nye teltleverandører dukker op i rask tempo, gælder det vel om at "holde" på kunderne og få dem til at sige : Een gang Isabella - altid Isabella.
Det forudsætter blot at man ikke laver om på målene og laver telte der passer til vores vogne - det gør de andre.
Med venlig hilsen
P.Lassen.Kastrup


19. april 2004 Kl. 22:57

Hvoffor skal vi nu have så høje skørter på Isabellateltene ? De skæmmer jo de smukke telte, selvfølgelig skal der være afstand fra jorden til stoffet, men 12cm...........ikke hos os.
Hvis de nye telte holder de mål, må vi søge andre mærker.

Håber Hr.Boisen står ene med sine mål.

Venligst Ingerlise Sørensen.Frb.


20. april 2004 Kl. 00:15

Der er da ikke noget være en at se et telt slaske i siderne fordi det ikke er spændt ordentlig op.
Dette slider da også klart på telt og stænger, det kan få det til at falde sammen i stormvejr.

Jeg har en vogn med skinne mål 1012, og jeg bestilte et telt med dette mål, det koster en smule mere men det står flot.

Hilsen Jørgen


20. april 2004 Kl. 19:58

jørgen lyng nielsen, der er ingen der taler om at spare, mener forumteltet er et af de dyreste isabellatelte.Der er tale om at teltene er blevet for små, fordi isabella åbenbart har oppereret med højere græskanter.
det handler jo om, at de mål man brugte før - ikke gælder mere.er enig i at høje græskanter er grimme og at campister med fast gulv, gerne vil have teltet ned til gulvet, som man kunne med de gamle mål.
hilsen mikkel.


20. april 2004 Kl. 23:46

Hej Mikkel.

Det var ikke fordi jeg siger at i spare, for det er jo ikke lige det at det telt giver udtryk for ;-)

Nu er jeg i en anden situation da jeg flytter meget rundt, så fast gulv osv er ikke muligt, og jeg har ikke et Forum (desvære).
Men jeg har set forskelige telte blive sat sjusket op og nogen af dem har da også været faldet sammen.

Grunden til at jeg nævnte at man kunne få det i en speciel størelse, at det kunne være en løsning for nogen.

Hilsen Jørgen


22. april 2004 Kl. 06:11

Kan tilslutte mig Hr.Peter Lassens indlæg og venter på svaret fra fra Hr.Tommy Boisen, da jeg er ved at skulle have nyt fortelt.
Hvis man ikke kan gå ud fra tidligere anvendte teltmål, er man jo på Herrens mark.
Mit Penta går helt ned til gulvet og skjuler det grimme græsskørt og hvis Forum teltet SKAL have skørtet synligt, falder valget nok på et Svensk telt, men vil da afvente fabrikkens svar.

Mange hilsner med ønsket om en god campingsæson til alle.
Karina M.


22. april 2004 Kl. 09:06

Kære Niels Olsen - jeg forstår din ærgrelse.
Jeg tilbragte på Påsken i min cv og hjalp en gammel campingven med at lægge gulv inden han fik sit nye Forum fortelt. Hårdt arbejde, men det flotte telt kræver et ordentligt forarbejde, så cv blev løftet op i niveau med det nye gulv ved hjælp af donkrafte og fliser.
Så skulle teltet på - noget var galt! Da telt og stænger var spændt ud (JA - vi brugte hercules) og "trekanten" blev trukket vandret ind langs vognen, hang telthjørnet nærmest vognen ca. 20-25 cm over gulvet!!! Kontrol af det stemplede telmål, 950 - OK, samme mål som det gamle Forty!? På den igen - vi fjernede den ene flise og sænkede cv med 5 cm.
Ikke nok så vi fjernede den anden flise - yderligere 5 cm ned. Nu stod cv på jorden (faktisk lidt under fordi den nederste flise jo var sunket lidt i). Alligevel mangler der ca. 10 cm i at nå gulvet! Det var dagens samtale emne på pladsen, og alle medcampister der kom forbi havde selvfølgelig ideer, råd, kommentarer, forslag m.v., men efter et nøjere eftersyn kom alle til samme resultat som os - teltet var for lille til vognen! Stemplet måtte være en fejl!
Det er muligt Hr. Boisen mener der skal være rigelig "luft" mellem telt og græs, men jeg - og min campingven - gruer for den dag han skal ud på bar mark og sætte sit Forum op uden gulv, for så kan elastikkerne ikke nå ned til pløkkene!
For god ordens skyld er vi hverken årsunger eller novicer, vi har camperet sammen i snart 10 år, og det er første gang vi ikke har kunnet opnå et godt resultat i fællesskab.
Så Niels Olsen - jeg forstår din bekymring, og ja - der er andre med samme problemer.
mvh Vagn


22. april 2004 Kl. 09:19

Til Ingelise!
At søge andre telte er nu ikke nogen særlig god løsning al den stund, at du ikke kan opdrive noget telt tilnærmelsesvis bare tæt på i kvalitet. Prøv endelig et andet mærke. De fleste vender tilbage til Isabella. Vi er nogle, der har prøvet andre mærker, og kvaliteten kan slet ikke følge med. Så er pasformen først væk.
Til andre.
Når det er sagt, så prøv lige at læse. hvad Isabella skriver. Der står intet om, at målene ikke passer, men da kvaliteten på Forum er bedre end f.eks. Capri, så skal teltet have tid til at sætte sig, da det grundet den tykkere dug ikke er så nemt at strække. Det er et kvalitetsproblem, som man burde være glad for. Teltet er blevet bedre, og derfor skal det have tid. Tidligere skulle det jo også først sætte sig, men kva tykkere stof kræver det lidt mere. I grunden mærkeligt at brokke sig over bedre kvalitet. Hvis teltet skal undgå fugtskader, så skal man helst have ca. 10 cm til teltet. Derfor er det en god ide ikke at komme for tæt på græsset. Brug i øvrigt Isabellas råd. De har trods alt lavet teltet og kender det. Brug også deres pløkanvisninger. Det er den der pløkker, der bestemmer teltets levetid.


22. april 2004 Kl. 11:23

Undskyld hvis je bare demonstrerer en total uvidenhed men jeg har kun kørt i en del år med et ambassador telt og det står da forskelligt næsten hver gang da næsten ingen parceller hælder fuldstændig ens.
Jeg vil dog mene at såfremt Isabella telte for eftertiden anbefales at teltene er hævet 12 cm over jorden så er det jo bare at lægge 25 cm til skinnemålet og vupti, teltet er der hvor man vil have det. Mig bekendt leveres teltene med et spring på 25 cm på skinnemålet.
Jeg kan ærligt talt ikke se problemet andet end for dem der har købt i den forventning at det når helt ned.
Tommy Boisens evt. nye svar er vel i den forbindelse irrellevant. Man kan vel bare købe det man vil have.
Og til svenske telte, ja hvis det bliver resultatet behøves man jo ikke vente men kan bare købe det svenske for så har man i realiteten ikke brug for mere. I mine øjne er der en helt anderledes kvalitetsforskel end græskanten udgør.
mvh


22. april 2004 Kl. 15:12

Mig bekendt, er FORTY teltet et af de mest kraftige telte Isabella har lavet i nyere tid, har selv et - det har ikke givet sig og afløste et Capri i samme mål. (ligger på samme plads)
Det, det handler om er jo: at teltene åbenbart ikke holder de samme mål.

Med hensyn til specielt FORUM teltet, skal man huske på at det er et stort telt, faktisk større end PENTA teltet, dvs.IKKE et rejsetelt, men mere et fastliggertelt - og jeg vil gætte på at ca 80% fastliggere har gulv på og lader teltet slippe for jord og græsberøringer, hvilket men nok som produktient, skulle have skænket en tanke.
Må da være ærgeligt, at ofre så mange penge på et telt, som man ikke kan opatille så det er værd at kigge på, vi campister sætter jo en ære i at vores telte står flotte.
God sæson fra Carl-Johan


22. april 2004 Kl. 21:11

Forum er umidelbart et smukt telt, men det det er nu en skam at vinduerne ikke går længere ned mod jorden men set med buerne ser nu godt ud.
Niels Pedersen


24. april 2004 Kl. 11:40

Undskyld mit sene svar, men jeg har ikke været opmærksom på debatten der er opstået.
Naturligvis skal ethvert fortelt holde det lovede omløbsmål, og holder det ikke ved en kontrolmåling vil vi gerne gøres opmærksom på det eksakte fortelt.
Der er ikke noget nyt i at vi beregner 12,5 cm. fra stofkant til jord, hvilket vi altid har gjort p.g.a. de 25 cm. spring imellem teltene, d.v.s. at hvis man måler et Isabella-fortelt fra nederste hjørne/stofkant - op langs bagkanten, rundt langs vulsten til modsatte hjørne vil man uden beregning af græskant komme til et 25 cm. mindre mål end oplyst idet de 12,5 cm. i hver side udgøres af græskanten. Dette sikrer at teltet kan kompensere for terrænskift og de variationer af det faktiske omløbsmål som de forskellige campingvogne har.
Omløbsmålet på campingvognen kontrolleres let ved at lægge en snor over vognen langs teltskinnen og ned til jorden i begge sider, hvorefter denne kan måles. Min nuværende vogn er opmålt til 940 cm., og da jeg foretrækker str. 950 cm. ved jeg godt at på en blød plæne eller helt plan grund står teltet bedst når vognen står med et par plader under hjulene, idet disse kompenserer for højden, og sikrer at hjulene ikke synker unødvendigt da vognen vejer 1600 kg.
Jeg har en kammerat der har en Hobby 540 som er opmålt til 985 cm., og han har modsat fundet ud af at vognen ikke må stå højere end nødvendigt, og måske bedst i hjulsporet fra tidligere vogne, idet hans telt er et 975 cm., og sådan lærer man hurtigt at se terrænet an inden placering af campingvognen.
Det kunne være interessant at spørge dette forum om hvor mange der har set vores opstillingsvideo (som ligger hos forhandlerne) eller de lidt forkortede klip der ligger på http://www.isabella.net/dk - det skader i hvert fald ikke at se dem, og jeg blev lidt rørt på Juelsminde Camping i påsken hvor en ny Knays Südwind 500 med ekstrem runding i fronten stod helt perfekt med vores nye Commodore Alpha, og manden efter roserne, siger at han har set videoen flere gange, og helt korrekt fulgt anvisninger og lige netop hævet vognen en anelse for at kompensere højdeforskel.
Specialtilretninger med øgning eller reducering af teltmål kan uden problem foretages, men jeg anbefaler altid at prøve teltet nogle gange for at vurdere om teltet virkelig er så meget for stor eller for lille at det er nødvendigt, men prisen det koster er minimal i forhold til teltets pris og den irritation man måske oplever. (Holder forteltet ikke det lovede omløbsmål vil ændringen naturligvis være GRATIS)
Venlig hilsen
Tommy Boisen
Isabella


27. april 2004 Kl. 05:45

Tommy Boisen,Isabella.

Det vi savner en svar på er :

Hvoffor passede de andre teltmodeller fra Isabella med samme mål, uden at man skulle strække vulsten ??????
Og ikke Forum modellen ????.

Når man én gang har fundet det det "rigtige" mål, må man da trygt fremover kunne anvende det samme.til samme vogn, på samme position.Og her taler jeg om vogne der ligger på samme plads og med samme gulv.
Campister som bruger Penta og Forum modeller, har for det meste gulv og er fastliggere, idet de store telte er for omstændige at rejse med.
Overvejer selv for tiden at skifte til Forum, men afventer, da jeg vil være helt sikker på tilpasningen.
Spar bare forklaringen om skinne/A mål/omløbsmål etc etcc.Har camperet ligeså længe Isabella har lavet kvalitets telte - derfor undrer det mig at den nye model ikke er som de andre.

De venligste hilsner
Hans Jørgensen.


29. april 2004 Kl. 06:22

Jeg savner også et svar på, hvoffor de tidligere telte passede til vognene og ikke de nye Forumtelte ?

Af samme grund, venter vi også med at bestille et nyt, vi har sparet sammen til det i et par år og vil ikke risikere at få de samme problemer.

Vores forhandler, har også hørt kritik af målene - så lad os nu få en rigtig forklaring Isabella og ikke al den udenomssnak.

Forhåbentlig snart Forum-ejer
Minna Halvorsen.


2. maj 2004 Kl. 23:48

Desværre kan jeg IKKE give andre svar på hvorfor de tidligere telte passede, idet omløbsmålene altid og helt naturligt skal passe og være helt ens, og vi har ikke ændret på dette i mange år, bortset fra at jeg har fået opsnust at nogle serier Capri fejlagtigt er lavet med kun 10 cm. til græskant, imod de normale 12,5 cm., men det kan ikke være de 5 cm. forskel der giver anledning til problemerne.
Som tidligere nævnt er det bare at opmåle teltet, og holder det ikke målet er der sket en fejl som er reklamationsberettiget.
Vi har opmålt adskillige Forum fortelte uden at finde nogle der var for korte.
Håber hermed at diskussionen er afsluttet, og at alle vil få en rigtig god sommer.
Venlig hilsen
Tommy Boisen
Isabella


13. maj 2004 Kl. 23:37

Er det kun undertegnede der er informeret om Isabellas nye tiltag... alle Isabellas nye telte bliver fremstillet i polen med deraf mindre levetid og manglende kvalitetskontrol og derfor anbefalede min forhandler også at jeg ikke købte et Forum men investerede i et af de gode gamle (commodore)
Hvad siger T. Boisen


15. maj 2004 Kl. 10:12

Til John!
Vel er jeg ikke Tommy Boisen, men jeg ved, at Isabellas telte er fremstillet i Vejle. Jeg håber ikke, at din forhandler har sagt, at Isabella fremstiller telte i Polen under navnet Isabella. Til gengæld fremstiller de et telt, der bliver markedsført under navnet Ventura. Der står ingen steder, at det er et Isabella telt, selvom det er dem, der har fået det fremstillet i Polen. Isabella er ganske enkelt verdens bedste telt. I kvalitet findes intet bedre. Når man samtidigt ser Tommy Boisens indlæg, hvor han tilbyder alle, der skulle have problemer med deres telt hjælp, kan jeg ikke se, at der kan være tvivl om servicen. Min søster ville gern spare penge på telt og købte andre mærker. Det har kostet hende dyrt.