Overnatning på rastepladser i Tyskland


6. juni 2004 Kl. 20:57

Vi har igennem mange år kørt på ferie i Europa, og haft mange overnatninger på diverse rastepladser i Tyskland.
Vi har nu hørt at dette ikke er lovligt i Tyskland og der i år vil være øget opmærksomhed på dette af Tysk politi.
Er der nogle der kender reglerne for overnating på rastepladser i Tyskland, så vil vi meget gerne høre om det, inden vi endnu en gang drager til Spanien.

Hilsen
Bo

Side: 1 2

Kommentarer pr. side: Sortering:

Kommentarer (viser 1 - 25 af 30)


6. juni 2004 Kl. 22:07

Hej Bo
Jeg følger meget med i de tyske biludsendelser på Vox og Sat1. Der har jeg ikke hørt noget om at der skulle være kommet forbud mod overnatning, men det tyske motorvejspoliti fraråder det, og vil være ekstra opmærksom på de steder hvor campisterne holder ind.
Jeg tror dog ikke de gør andet end at oplyse om faren ved det.


6. juni 2004 Kl. 22:18

Hej Bo, Steen og andre
Nedenfor en kopi af det der står på FDM´s side om Tyskland.

Camping

Det anbefales ikke at campere uden for de offentlige campingpladser, og det er forbudt i skove og naturreservater. Det er tilladt at overnatte i telt, bil eller campingvogn, hvis man har ejers eller de lokale myndigheders tilladelse. Det anbefales ikke at overnatte på rastepladser, nogle steder er det forbudt.

De bedste ønsker om en god sommer / tur
Hilsen
Arly


7. juni 2004 Kl. 23:25

Hej Bo

Jeg kan anbefalde, at du bruger det som kaldes autohof.

mvh


8. juni 2004 Kl. 18:23

Hej

Autohof's kan anbefales som et hurtigt overnatningssted i stedet for rastepladser. Nogle har lavet et særligt område for campister, ellers kan man holde mellem lastbilerne. Undgå helst at holde ved siden af en kølevogn :-))

Jeg går gerne lige ind og spørger om det er i orden at holde der for natten - det er altid OK. Nogle steder koster det 10 Euro at holde der for natten, men man får så også et "gutschein", på de samme 10 Euro som man så kan bruge på morgenmad i cafeteriaet.

Og så er der sikkerheden. Det er en kendt sag at der sker overfald på sovende familier på rastepladserne. Hvor stor risikoen er har været debatteret livligt her på stedet, men politiet i Bayern advarede sidste år mod at sove på rastepladserne.

I det nye nummer af det tyske campingblad Caravaning er der en artikel om overnatning på Autohof. Her siger formanden for sammenslutningen af tyske Authöfe Fritz Schneidewindt-Brennecke at han ikke kender til nogle overfald på campister på Autohoferne. Det er nok værd at huske når ferieplanerne lægges...

De gange jeg har overnattet på en Autohof har hele familien sovet fint, og så kan man mange steder få et bad inden turen fortsættes.


10. juni 2004 Kl. 08:06

Hej

Tak for svarene.

Hvor finder jeg disse Authof´s og skal man ankomme inden et bestemt tidspunkt?

Hilsen
Bo


10. juni 2004 Kl. 09:32

Hej Bo!
prøv dette link

http://www.autohof-guide.de/trailer.htm

mvh - claus


10. juni 2004 Kl. 12:31

Hej Bo

Autohof's er døgnåbne, så kør du bare derind når det passer dig.


10. juni 2004 Kl. 14:36

Hej Bo!
Sidte år købte vi Falk Autoatlas 2003/2004 i Tyskland for ? 9.95.
Den indeholder placering af alle Autohof-er og campingpladser i Tyskland.
Autohof-er markeret med med bogstavet A i en sort prik. Som regel i forbindelse med et udkørsels nr.
Det er praktiskt, når man ikke har internet med på ferien.
Vi har ellers en hund med + narkosealarm installeret så håber vi at være helgarderet.

hilsen Gabor


10. juni 2004 Kl. 14:59

Til Bent Grundal!

Hvor går du ind og melder dig, på Tanken eller i Restauranten eller???

mvh
claus


10. juni 2004 Kl. 22:15

Det er ikke nødvændig at købe bog om Autohöfe da de findes ca. efter hver 5. frakørsel (Ausfahrt). På de Tyske motorveje ses der et stort blåt skilt med 'Autohof'. Det betyder at ved næste frakørsel findes en Autohof max. 1 km fra motorvejen.
Jeg har aldrig oplevet at skulle melde sig til noget da det i de fleste tilfalde drejer sig om gigantiske delvis oplyste parkeringspladser i forbindelse med tank og restaurant.
Ta' benzin eller køb noget i butikken: de vil være glad for at netop du har valgt at overnatte der...:-)


11. juni 2004 Kl. 09:00

Hej Claus

Melder ind og melder ind...

Jeg spørger på tanken om det er i orden jeg holder her for natten når jeg nu alligevel har tanket op. Så er jeg også sikker på at der ikke kommer en emsig lastbilchauffør og smider mig væk i løbet af natten...


11. juni 2004 Kl. 22:30

Hej
Hvad er Autohof? er det ikke det samme som en rasteplads - eller er det mere sikkert? Vi vil nemlig ikke tage chancen, så vi havde faktisk overvejet at finde et par campingpladser i nærheden af motorvejen omkring Hannover og omkring München, men finder det lidt uoverskueligt... Håber der er nogle der kan hjælpe


12. juni 2004 Kl. 17:40

Hej
Under vores gennemkørsler af Tyskland, vælger vi at overnatte på campingpladser. Vi vil gerne overnatte i nogenlunde fred og ro, hvilket ikke kan siges der er på de tyske rastepladser. Der findes masser af campingpladser tæt ved de tyske motorveje, og priserne ligger ofte mellem 25 og 30 euro for en overnatning for en familie. Her er sikkert og ingen larm fra motorvejen, kølevogne m.m., samt nemt adgang til køkken og bad.


13. juni 2004 Kl. 17:37

Det er en god ide med AUTOHOF, men hvis man har børn med så synes vi det er en god ide at finde en lokal camplads, så de kan få løbet kræfterne af sig fra dagens kørsel.
Det er faktisk kun mellem Rosenheim og Kuffstein vi har haft problemr med ikke at finde c-plads. Samtidg har vi haft mage lokale oplevelser på de små pladser,


13. juni 2004 Kl. 20:30

Vi har gennem flere år gjort brug af en Autohof ved kørsel i Tyskland - både når vi kører ad A1 og A7 og med stor glæde. Dog som omtalt i en anden mail: Vælg dine naboer med omhu, da en kølevogn larmer det meste af natten.

Vi har for 4 år siden fået foræret en lille 'håndbog', der er på dansk. Er udgivet at ScanLines og var til uddeling på en Autohof. Her er alle Autohof'erne nævnt og med hvilke faciliteter, der er, benzinselskab m.v. - En god lille vejviser, der ikke fylder meget i handskerummet.

Idéen med at tanke brændstof og efterfølgende spørge om lov til at holde på pladsen natten over er også prøvet med stor held flere gange. - Kan ofte give adgang til badeforhold - enten gratis eller mod betaling af 1-2 Euro for hele familien.


13. juni 2004 Kl. 21:01

I gennem nu 6 år har vi overnatttet på rasteplads i forbindelse med tankstation mellem Berlin og Lepzig på vores vej sydpå.
Vi har ALDRIG mødt nogen problemer ud over larmende kølevogne og en tømning af en flaskecontainier en tidlig morgen.
Vi har altid holdt mellem andre campister og så nær tankstationen og øvrige faciliteter som overhovedet muligt.
I år overvejer vi at prøve et AUTOHOF, men det skyldes udelukket et håb om mere nattero, da man skal være frisk til en hel dags kørsel .
God Ferie
Ole Østergaard


13. juni 2004 Kl. 22:39

Vær opmærksom på, at det IKKE er alle autohof's der modtager CV'er.
Ellers er det en nem og sikker måde at overnatte på.


13. juni 2004 Kl. 23:51

Tina Sørensen og Bo Nielsen spørger hvad et Autohof er for en ting.
Det er det der i USA hedder et truck-stop, nemlig en stor tankstation med restaurant, toilet og badefaciliteter, og som regel en kæmpestor P-plads beregnet for lastbiler, og det er der vi smutter ind med vores CV, men der er ingen garanti for nattero, da lastbiler kommer til og fra hele tiden, og der er ikke specielt mere sikkert, da der ikke er afspærret område eller vagter og lign., men det er da lidt væk fra autobahn, så der er chance for at få en god nats søvn.
Hilsen og god tur, fra Hansen, Danmark.


14. juni 2004 Kl. 11:20

Lige en tilføjelse til Torben Hansens indlæg. Autohof er ikke kun beregnet for lastbiler. De fleste modtager også campingvogne, hvilket fremgår af linket længere oppe.
Som Torben rigtigt skriver, er Autohöfe ikke mere sikre end rastepladser. De ligger som regel mere øde.
Man skal derfor ikke vælge Autohof i håb om, at man er mere sikker.
Det er efter min mening ikke tilfældet.

Beliggenheden vil dog til gengæld sandsynligvis give en mere rolig nattesøvn.


15. juni 2004 Kl. 10:54

Til erico!

Det er jo bl. a. derfor jeg lagde linket ind her på tråden. Så kan man, før man tager hjemmefra, kontakte den/de autohof man forventer at nå frem til og forhører om der er overvågning/vagt på pladsen, hvilket en del af disse autohofs har.

mvh.
claus


15. juni 2004 Kl. 13:27

Til Claus
Jeg er ikke helt klar over, hvad det egentlig er, du prøver at fortælle mig?


16. juni 2004 Kl. 22:19

Hej Alle

Tak for de mange svar, vi drager sydover nu og ser frem til en lang men dejlig tur til Spanien.
Vi glæder os til at prøve både autohof og campingpladser på vores tur igennem Tyskland

hilsen
Bo


17. juni 2004 Kl. 09:07

Hej erico!

Jeg er ikke enig med dig i at autohof's ikke er mere sikre end rastepladser. Det er muligt, hvis man gør en indsats hjemmefra, at finde en autohof med en højere sikkerhed end rastepladser. Det var såmænd blot det jeg ønskede at fortælle.
Vi har ud fra min anvisning ovenfor overnattet på en autohof hvor vagter (mere end én) patruljerede mellem rækkerne hele natten. Det kostede ikke en krone ekstra, blot en udstrakt service for såvel langturschauførerne, som os campister.

I øvrigt ønskes du en go' campingsommer.

mvh
claus

NB! Nu er begrebet rastepladser, hvor man som campist kan finde på at overnatte, selvfølgelig synonym med de rastepladser som i daglig tale på tysk hedder "Rast- und Tankstelle". Alle andre rastepladser er uegnede til formålet. Men det giver vel sig selv.


17. juni 2004 Kl. 10:42

Hej Claus

OK, jeg er med.

Jeg har aldrig overnattet på en Autohof, men blot besøgt dem i dagtimerne. Ud fra disse besøg kunne jeg ikke drømme om at overnatte sådanne øde steder.
Findes der imidlertid patruljerende vagter stiller sagen sig naturligvis anderledes, men er det særlig udbredt?

Iøvrigt kan/vil jeg ikke planlægge hjemmefra, nøjagtig hvor jeg skal overnatte, så jeg kan ikke bruge dem alligevel, medmindre stort set alle er med vagt.

Ja selvfølgelig, almindelige rastepladser skal man holde sig langt væk fra i nattetimerne. For 2 år siden stoppede vi iøvrigt også med at bruge "de store rastepladser" og bruger nu kun campingpladser.

Også go´sommer til dig.


11. maj 2006 Kl. 10:35

nu snakker i om CV'er,men hvad med os som ikke har sådan en bagefter,er der nogen der har nogen gode ider om hvor vi kan overnatte undervejs til italien ? vi regner med at vi skal have en overnatning derned af,men hvor ? vi har ikke får prøvet at overntte,men er kørt direkte.
med venlig hilsen
Familien jensen fra tvede.


Side: 1 2