drikkevand sydpå ?


15. oktober 2007 Kl. 13:30

Hej.

Er der nogen der vil deres erfaringer mht. kvaliteten af drikkevand sydpå (især Frankrig, Tyskland og Italien) ???

Mit ? går på om man trygt kan drikke vandet fra hanerne i de pågældende lande ?

Vh. Charlotte.

Kommentarer pr. side: Sortering:

Kommentarer (16)


15. oktober 2007 Kl. 13:46

Drikkevand nord fra Alperne burde være OK. I de varme lande SKAL du kun drikke vand fra flaskerne.
Uanset hvor i Europa vi er drikker vi aldrig vand fra vores tanke i campingvognen. Vandkvaliteten forringes med tiden, temperatursvingninger og uregelmæssige optankninger.

Spar dig for en par dage mavesygdom: ferien er for kostbar.


15. oktober 2007 Kl. 14:14

Ang. drikkevands kvaliteten sydpå er der nok noget om snakken med andre bakterie forekomster end dem vi er vandte til. Men der er sikkert også en god del udokumenteret teori blandet i den alm. frygt for maveproblemer i ferien.
Fruen og jeg er lige kommet hjem fra 4 uger i det sydfranske, vestkyst og Pyrenæer området. Fruen har konsekvent købt vand på flaske, mens jeg har drukket fra postevanshanen hele vejen igennem. ingen problemer for nogen af os.
Preben S.


15. oktober 2007 Kl. 14:19

Hej Preben,

Men der må være en årsag til at den lokale befolkning køber mange 5ltr dunke og flasker vand :-)

Men igen: Hvorfor løbe en risiko?


15. oktober 2007 Kl. 15:19

Når franskmændene kommer meget klor i vandet, så må der jo være behov for det.

Vi var, i 2006, rundt i 7 uger, med en ny plads næsten hver dag, og vi oplevede mange steder hvor vandet i servicebygningerne stank af klor, både det vi tog bad i, det i vandhanerne og det vi skyllede med på wc.

Vi har løse vanddunke i campingvognen med dyk-pumpe. Vores første dykpumpe holdt i ca. 16 år, og vi havde en næst ny pumpe i dunken, men uder vejs begynde den at gå trægt, og sige mærkeligt. Som om smørringen forsvandt.
Da vi på et tidspunkt kom op i bjergene og kunne få fat i noget smeltevand, så fyldte vi dunkene med det.
Efter at havde kørt 16 l. smeltevand gennem pumpen, så kørte den igen, men måtte udskiftes nogle mdr. senere.

Jeg vil ikke risikere at få ferien ødelagt af dårlig mave, så vi drikke "købe" vand i dunke. Men er samtidig rystet over brugen af klor i Frankrig.


15. oktober 2007 Kl. 15:58

Jeg er overbevist om at havde jeg mærket klor lugt havde jeg stillet mig anderledes, men det har ikke været tilfældet der hvor jeg har færdedes. Risiko er jo en sjov størrelse at arbejde med, hvor det er vanskeligt at blive enige.
Preben S.


15. oktober 2007 Kl. 16:26

Jeg tror at der ude omkring i de små landsbyer, i sydfrankrig, findes små private vandforsyninger, brønde, overfladevand o.l. som lokalbefolkningen lever med, men som vi andre kan blive dårlige af. Når vandet så skal bruges til turister, så får vandbeholderen lige en ekstra håndfuld klor, bare sådan for en sikkerheds skyld. - De kan sikkert lære en masse af dansk kontrol og sikkerhed, men lokalt fungere det i det daglige.


Jeg har oplevet det samme i Nord Norge, vi var på privat besøg og gik på fjeldet med værterne, på et tedspunkt siger manden: Ja det der er så altså vores vandforsyning! Det er forresten også her vi går op og bader om sommeren!
- - - - ja, så blev der altså ikke lige drukket mere vand fra deres vandhane.

Normalt er jeg ikke sart, men vi har prøvet aen lvorlig mavesygdom, i en sommerferie i Norge.


15. oktober 2007 Kl. 16:26

Jeg tror at der ude omkring i de små landsbyer, i sydfrankrig, findes små private vandforsyninger, brønde, overfladevand o.l. som lokalbefolkningen lever med, men som vi andre kan blive dårlige af. Når vandet så skal bruges til turister, så får vandbeholderen lige en ekstra håndfuld klor, bare sådan for en sikkerheds skyld. - De kan sikkert lære en masse af dansk kontrol og sikkerhed, men lokalt fungere det i det daglige.


Jeg har oplevet det samme i Nord Norge, vi var på privat besøg og gik på fjeldet med værterne, på et tedspunkt siger manden: Ja det der er så altså vores vandforsyning! Det er forresten også her vi går op og bader om sommeren!
- - - - ja, så blev der altså ikke lige drukket mere vand fra deres vandhane.

Normalt er jeg ikke sart, men vi har prøvet aen lvorlig mavesygdom, i en sommerferie i Norge.


15. oktober 2007 Kl. 16:40

Klor findes jo også i drikkevandet i hovedstadsområdet i sommerperioden og det er vel ikke sundhedsskadeligt.
Jeg tror Preben Sørensen har ret: Det er (endnu) et emne, hvor det er vanskeligt at blive enig.
Vi har rejst i Sydeuropa (som jo er det område, det oprindelige spørgsmål handler om) de sidste 20 år. Vi har altid drukket "det lokale" vand - ligesom vi også spiser salat osv. på restauranter (skyllet i vandhanevand). Og - jeg er ked af at sige det :-) - vi er aldrig blevet syge af det.
Det eneste sted, vi har rejst, hvor vi drak flaskevand, var i Egypten. Der blev det anbefalet af en lokal guide.

En anderledes bakterieflora bliver man altid udsat for uden for landets grænser, så jeg tror såmænd man mærker det under alle omstændigheder, hvis man har tendens til "mave-følsomhed"..

venlig hilsen
Andersen


15. oktober 2007 Kl. 16:50

Ja, du har ret Andersen, man kan drikke det som de lokale, men hvis man vil være sikker på at få en god ferie, så kan man i den korte tid vælge at købe vandet.

Men på nogle af de franske campingpladser hvor der lugtede mere af klor end i den værste svømmehal, da drikker jeg ikke af vandet. Og jeg kan ikke lade værre med at tænke på mine indvolde, når vandpumpen i campingvognen står af, pga. klorvandet.


15. oktober 2007 Kl. 17:13

Klor i drikkevandet har vi såmænd også her i Nykøbing Falster, så selv her får vandet et skvat funlight-saft for at jeg kan drikke det.
Jeg har besøgt rigtig mange campingpladser i Frankrig gennem årene og der hvor det lugter mest af klor, er de pladser hvor der færdes mange turister. Det synes jeg er forståeligt nok, når mange forskellige folkeslag færdes på samme plads. Men det er også en af grundene til, at vi foretrækker de mindre pladser i F og vi har aldrig haft problemer. Min kone tager nu alligevel altid købevand, hun stoler ikke på vandtanken i vognen. Jeg både drikker og børster tænder i det uden forgiftningstendenser. Men generelt vil jeg da også anbefale købevandet - det bliver man trods alt ikke fattig af. Husk at det skal være med forseglede kapsler.


15. oktober 2007 Kl. 18:54

Hej Hans

Vi har altså kun besøgt SMÅ pladse i Frankrig, og jeg har intet at klage over, bare konstatere, at sådan er det.

Vi læste forøvriget grundigt på beskrivelsen af "De gule" veje, inden afrejsen. Håber på en ny tur, der var dejligt i Sydfrankrig i forårssolen.


15. oktober 2007 Kl. 19:44

Hej Charlotte
Vi har rejst både i Tyskland, Østrig og Frankrig og vi har aldrig købt drikkevand. Vores datter har en meget sart mave og vi har aldrig oplevet noget i disse lande. Da vi var i Tjekkiet begyndte hun at klage over mavepine men det forsvandt da vi begyndte at købe vand.
Hedegaard, det at den lokale befolkning køber vand er ikke ensbetydende med at vandet er dårligt, der er også mange danskere der købe deres vand.
Hilsen Annelie


15. oktober 2007 Kl. 20:03

Annelie:

Jeg er ex. købmand. I 1983 (eller deromkring) kom Harrold's kildevand på markedet. Vi solgte 3 liter om ugen.

Så kom nitrat problematikken og salget steg til 3 paller om ugen. Nye vandboringer i vores område bragte salgsniveauet igen ned, men til 5 liter om ugen.

Omsætning i Danmark på kildevand ligger på et absolut minimum. Vi har stadig fornøjelsen af at kildevandet strømmer ud af vore vandhaner (de fleste steder... endnu).


16. oktober 2007 Kl. 10:21

Problemet er jo til at overskue. Vi var i Italien i sommer og her solgte det lokale lavpris supermarked 2 l vand med brus for 0,17 Euro = 1,30 kr, så det er jo noget billigere end at købe "gammelt vand" på flaske herhjemme.
Vi har kun en gang i 1984 i Frankrig haft "turistmave", men det blev klaret med et par spidser Fernet Branca og vi har tilskrevet det salaten, da vi ikke havde drukket vand men kun rødvin


17. oktober 2007 Kl. 08:43

Tak for de mange svar :-)

Det værste vand jeg selv har mødt, var i Skt. Petersborg. Det lignede direkte fortyndet mudder. Vi fik besked på at købe tonsvis af kildevand ved den finske grænse for at have drikkevand og til tandbørstning.

Hvordan vil i definere "syd for Alperne" i Frankrig ? Altså det er jo let nok at regne ud i den østlige del, men skal jeg bare "trække en streg" henover landet for at vide det længere vestpå ?

Vh. Charlotte


17. oktober 2007 Kl. 09:34

Jeg har sejlet World Wide side 1965, og besøgt samtlige lande i Middelhavet med de skibe jeg har været med. Der har ikke været nogen problemer med vandet, nogen steder. Nordafrika har dog været en undtagelse, og for så vidt vil jeg antage at det stadig er det.

Det er ikke mange år siden at Kolera og Dysenteri har været i udbrud visse steder i Algeriet, netop disse sygdomme er livsfarlige, hvis de ikke bliver behandlet. Det sker hvis forbrugsvandet bliver blandet med kloakvand. Dette var hvad der skete i Køge for nylig.

Jeg har på mine campingture altid brugt vand fra hanen til madlavning, vask og at børste tænder. Men til at drikke har jeg flaskevand, fordi det som regel er af en kvalitet, der gør at man ikke behøver at blande kaffe eller saft i.

Man skal passe mere på rå grøntsager, salater o.s.v. Men husk en pakning af Imodium det kan købes i håndkøb, det er et godt middel til at stoppe mylder mave, og så bliver man ikke dehydreret, hvilket er farligt.

Hilsen Flemming
http://www.netdoktor.dk/rejsemedicin/sygdomme/kolera.htm
Se dette link