Må man bo i en campingvogn hele året?


26. juli 2007 Kl. 21:43

Sidder her og kommer til at tænke på, om man må bo i campingvogn hele året, dvs, at den faktisk bliver ens hjem!

Håber på svar.

Venlig Hilsen

John Hansen

Kommentarer pr. side: Sortering:

Kommentarer (15)


26. juli 2007 Kl. 22:35

Du kan sikket godt finde en campingplads hvor du må bo hele året, men du kan ikke være tilmeldt folkeregisteret på en campingplads.


26. juli 2007 Kl. 23:42

Hej, John..
Rigtigt som Steenfeldt skriver, at du kan finde en plads du må bo på (blot ikke på D.C.U pladser) det kan være rigtigt at du ikke kan tilmeldes Folkeregisteret på en given adresse - men så kan du tilmelde dig SELVE Folkeregisteret - på DERES adresse - og det ER rigtigt - det er noget jeg ved noget om - så det nytter ikke der nu kommer en masse og siger man ikke kan - for det kan man - det er oven i købet både din RET og din PLIGT.
Din Postadresse kan du ha´ på campingpladsen - men off. post, såsom Årsopgørelser og hvad man evt. ellers modtager fra det offentlige, det eftersender de ikke - men det skal du afhente personligt på Rådhuset/Folkeregisteret..
Venligst Skytte


31. december 2008 Kl. 14:09

Til Skytte!
Sidder lige og læser gamle tråde. Kan man have sin "adresse" på kommunen? Må man det? Spørgsmålet er interessant, da jeg har en kollega, der lige har fået at vide, at han skal skilles. Han overvejer at tage ophold i campingvognen nogle måneder men ved ikke, hvad han skal gøre med sin adresse. Det er for ham ikke ligetil bare at få en dækadresse et sted. Der skal de så betale skat af den lejeindtægt, som SKAT mener de kan få, og der er problemer med boligtilskud etc. Så hvis du kan bekræfte det endnu engang, ville jeg være taknemmelig.


31. december 2008 Kl. 15:09

Om du må bo på en campingplads hele året afhænger af nogle tolkninger.

Campingreglementet definerer camping som midlertidigt ophold - og dermed kan der være en alvorlig bremse i forhodl til at få lov til at bo fast på en pldas, som er godkendt af Campingrådet. Men det er jo ikke alle pladser, som er godkendt.

Hertil kommer, at regionerne fastlægger ganske skrappe krav til benyttelsen af de campingpladser, som de har givet tilladelse til - herunder hvor lang tid pladsen må være åben, og om der må finde langtidscampering sted.

I forhold til folkeregisteret er der en noget mudret opfattelse; Den generelle opfatelse er, at man ikke kan have folkeregisteradresse på en campingplads - mend et strider direkte imod CPR-lovens §9:

"§ 9. Kommunalbestyrelsen skal registrere en person, hvis eneste bolig er en båd, en campingvogn eller lignende bevægelig bolig, med adresse dér, hvis båden, campingvognen eller lignende fast befinder sig et bestemt sted. Hvis denne bolig ikke ligger fast, kan kommunalbestyrelsen registrere personen med bopæl dér, såfremt kommunalbestyrelsen ikke er i tvivl om, at vedkommendes adresse er dér."

Problemet er herefter, at denne regel i CPR-loven alene tager stilling til, at kommunen kan være forpligtet til at give en borger folkeregister på en campingplads - men det betyder ikke, at dette altid vil være muligt elelr lovligt.

For kommunen kan ikke give borgere folkeregisteradresse på en campingplads, hvor det ikke er lovligt at bo/opholde sig hele året. Og så begynder sagen at køre i ring.

Princippielt kan det lade sig gøre, men i praksis kræver det, at pladsen er godkendt til at kunne have fastboende, og det kan ikke lade sig gøre for pladser, der er medlem af Campingrådet.

Indviklet - ja, det er dansk :-)

Godt nytår.


1. januar 2009 Kl. 11:02Kan der ikke være en sammehæng, i lovgivningmæssig henseende, mellem bebyggelser, som er opført på arealer, der er udlagt til sommerhusbebyggelse, og så campingvogne?

Generelt er det jo forbudt, at have sin helårs-folkeregisteradresse registreret i et sommerhusområde.

Dog har det været muligt for f.eks. pensionister, at have deres folkeregisteradresse helårs i et sommerhusområde, hvis de opfylder visse betingelser.


1. januar 2009 Kl. 11:29

Må man bo i en campingvogn hele året?

Findes der ingen generel lovtekst statslig ellerfra kommunerne.

JEB.


1. januar 2009 Kl. 15:53

Men for at blive helt konkret. Min kollega har brug for et sted at opholde sig de næste måneder. Er der nogen, der kan komme med et sted, der accepterer at have een boende i sin campingvogn hvis der findes en folkeregisteradresse et andet sted? Han arbejder i Køge. Kun hvis nogen kender et sted, hvor det kan lade sig gøre, og det er jo kun til han finder en rigtig lejlighed.


1. januar 2009 Kl. 17:50

hej cyrano.
hva med campingplads i køge eller den der er i ishøj,der boede min svorger få ca9 år siden i forbindelse med skilmisse,og tror nok bare han fik en post boks,men ved ikke om det kan gøres mere.
vh
chr


1. januar 2009 Kl. 18:25

Tak Chr. Jeg vil fortælle ham om Ishøj. Men min usikkerhed går på, om campingpladsen ville gøre indsigelser, hvis de opdager, man er der stort set hver dag. Det er andres erfaringer, jeg søger. Har selv få erfaringer, for når vi har standplads, bruger vi den meget lidt.


1. januar 2009 Kl. 20:40

Hej Cyrano..

Dit spørgsmål til mig...
Svaret er.: Højt og klart... JA...!!!
Har man ikke andre adresser (folkeregistrering) så SKAL den stå i den Kommune du opholder dig i - men -
man skal selv afhente den Post der kommer fra det offentlige - på Kommunen..

Dog - du kan ha´ en "Postadresse" alle steder - OGSÅ på en Camp.plads..

Om man må bo der fast er op til div. regler den pågældende plads har..

Ved, at Corona Camping i Borup er et herligt sted - fred og ro - og ingen blander sig i noget - !

Håber dette er svar nok..

Venlig hilsen
og GODT NYTÅR - og held og lykke for din Ven..

Skytte

p.s. Corona kan bl. a. ses på vores hjemmeside
http://skyttens-camping.dk


1. januar 2009 Kl. 21:01

Husk at man kan tilmelde bl.a. alt kommunal post (og meget mere) til E-boks. Skattesager ligger i skattemappen.
Afhente post behøves ikke mere: det samles på computeren.


1. januar 2009 Kl. 23:12

Jeg bukker og siger tak for hjælpen. Det var storartet,


11. februar 2009 Kl. 19:09

Fastboende på campingplads

Hej
Jeg har lige læst jeres indlæg. Vi er en lille familie på 4 der netop har overvejet det samme, at blive fastboende på campingplads, efter at have taget vores liv op til revision.
Er der evt andre der har erfaring med dette??

Mvh
Bjarne


12. februar 2009 Kl. 09:46

helårscamping

leder efter en campingplads der ikke er godkendt. da vi går på efterløn og gerne vil bo hele året i vores cv.er der nogle der kender nogle


12. februar 2009 Kl. 14:12

Nu er der jo ting man spørger om og ting man ikke spørger om, men bare gør det
Spørger man vil der blive slået op i div love og regulativer og afhængig af myndighedens ihærdighed vil h/h blive i tvivl og da er en god regel i det offenlige; "hvis det ikke er tilladt da er det forbudt"

Og hvad så hvis man ikke spørger?

Det offenlige ønsker selvfølgelig længst muligt ikke at blande sig, idet dette kan føre til offentlige omkostninger. Så medmindre der foreligger klager eller andet som kan kompromitere myndigheden vil denne ikke blande sig. Se blot på alle hjemløse som bor på en bænk eller papkasse

Tilbage er så campingfatter,
Har denne ikke indført begrænsninger for ophold i hel eller delsæson eller føler sin regler på andet område forbigået tror jeg da kun han er glad ved denne " campist"

Herudover forbyder vel ingen at drage rundt i Dk med Campingvogn, fast adresse eller ikke, sålænge man ser sig i stand til at betale og iøvrigt begå sig.