camping pas


15. december 2010 Kl. 15:01

Hej
lidt ros til DCU`s hurtighed

fik allerede det nordiske pas mandag, bestilte så det internationale og har allerede fået det i dag onsdag FLOT

Side: 1 2

Kommentarer pr. side: Sortering:

Kommentarer (viser 1 - 25 af 31)


15. december 2010 Kl. 17:20


Vi bestilte

Internationalt campingspas "CCI"" for 2011

den 12.12.2010. pr. int@dcu.dk

Det er modtaget i dag den 15.15.2010.

Så må vi så se, hvornår Camping Card Scandinavia 2011 ankommer.


15. december 2010 Kl. 17:30


FEJL:

Det er modtaget i dag den 15.15.2010.

Det skulle være:

Det er modtaget i dag den 15.12.2010.


15. december 2010 Kl. 18:48

Hvorfor skal man have et campingpas? Er det ikke en gammeldags ordning - måske en skjult "skat" til div. organisationer?
Man skal da ikke ha´ et hotelpas for at indlogere sig på et hotel.
Et alm. nationalitetspas burde da være nok og iøvrigt mere sikkert.

Venligst Lennart


15. december 2010 Kl. 21:19


God pointe, Lennart.

mvh Søren


16. december 2010 Kl. 00:07

campingpas

det har før i tiden været brugt i Italien, at man afleverede sit pas til campingpladsen, --men i grunden er det jo helt forkert at overlade sit PAS til andre personer, et pas er et strengt personligt dokument og bør som sådan ikke være i andres besiddelse..
mvh henning olesen
www.hymer-touring.webbyen.dk


16. december 2010 Kl. 00:11

campingpas

iøvrigt har jeg aldrig rigtig fattet hvad vi skal med det blå pas, var det ikke nemmere om alle fik tilsendt det gule,istedet for at man skal ulejlige sig med anmodning om det internationale.
mvh Ho


16. december 2010 Kl. 09:07


Internationalt Campingpas, CCI

Det Internationale Campingpas, også kendt som Camp Card International (CCI), giver adgang til at campere i alle lande i Europa - undtagen Sverige.


Skandinavisk Campingpas

Norge, Sverige, Finland og Danmark har et samarbejde om et fælles campingpas ? Camping Card Scandinavia, som udstedes i de nordiske lande.


Transitpas

Hvis du blot skal overnatte en enkelt nat på en campingplads i et af de nordiske lande, kan du nøjes med at købe et Transitpas til 35 kr.

http://www.fdm.dk/campingpas


16. december 2010 Kl. 10:56

NEJ !!!!
Det er ikke den fulde sandhed du kommer med Flemming Clausen Nielsen.

For det første, så er det i sommer blevet skrevet sort på hvidt, fra Miljøministeriet, i det NYE campingreglement, - at dansk lov ikke forlange / kræver brug af nogen form for campingpas.
Der er altså ingen lovgrundlag for at forlange at folk køber, eller bruger campingpas.

Campingforeninger og campingpladser som er medlem af Campingrådet, bliver afnetop campingrådet tvunget til at kræve og sælge det Skandinaviske campingpas. De straffes hvis de ikke sikre at alle bruger et campingpas, også nå der lejes hytter. Men det er altså ikke dansk lov, det er alene campingpladsernes brancheforening sammen med de tilknyttede foreninger, herunder DCU, der fastholder den for medlemmerne gunstige ekstra indtægt.

Der findes i Danmark nogle campingpladser, som har valgt at stå frit i forhold til Campingrådets krav, og som derfor ikke kræver campingpas.

Det skal så for en ordens skyld nævnes, at flere foreninger har indbygget en rabatordning i deres medlemskort, som er campingpasset. Det er et valg foreningen tager, ikke loven.

I Sverige er udviklingen i de sidste år gået mod fri campinpladser, hvor der IKKE bruge nogen form for campingpas. Det er godt og vel halvdelen af de svenske pladser der er F-pladser.
Lidt under halvdelen er SCR-pladser. Det er kun på SCR-campingpladserne der kræves campingpas.
SCR er stort set det samme som det danske CR-Campingrådet, altså ejernes organisation. De skal sikre størst mulig indtægt til paldserne. - Og er altså ikke til for at skaffe brugerne billige camping pladser, tværtimod.

I andre europæiske lande findes der pladser som er organiseret i en brancheforening som bruger campingpas som indtægtskilde, men der findes også rigtig mange pladser som er helt ligeglade. Som en rettesnor kan siges, at de store pladser bruger campingpas, og de mindre er ligeglad.

I ingen andre lande er det lykkes at bilde forbrugerne og myndighederne ind, at det er et lovkrav. Men det er altså virkeligheden i Danmark, frem til juli 2010, hvor det nye campingreglement blev underskrevet af ministeren.

Med venlig hilsen
Anette / div. dokumenter kan bl.a. findes på www.f-camping.dk


16. december 2010 Kl. 11:15

Ja det er ganske uforståeligt, at DCU opgav kampen og smed håndklædet i ringen i starten af 1. omgang til fordel for det svenske paser. ICC-passet ( Det internationale campingpas) giver jo rabat LANGT flere steder i Europa, end det er muligt at opnå med Camping Card Scandinavia , se her:
www.anwbonline.com/camping/doc/DU-CCI-2010-LR.pdf
ICC-passet skal man jo under alle omstændigheder aligevel have, hvis man vil besøge ét eller flere af følgende lande:
Estland, Letland, Litauen, Kaliningrad, Polen, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn, Østrig, Bosnien, Serbien, Makedonien, Albanien, Rumænien og Bulgarien
Med ICC-passet er også inkluderet en ansvarsforsikring:


16. december 2010 Kl. 11:29


Anette T. Knudsen Oprettet: 16/12-2010 - 10:56 skriver bl.a.:

"NEJ !!!!

Det er ikke den fulde sandhed du kommer med Flemming Clausen Nielsen."

Det har jeg heller aldrig skrevet !!!!

Jeg har blot formastet mig til, at gøre opmærksom på en sædvanligvis pålidelig kilde ud i emner, der omhandler bilfolket:

http://www.fdm.dk/campingpas


16. december 2010 Kl. 11:41

Nej'et var venligt ment :-) blev måske lidt brysk.

Men det er jo faktisk en ganske alvorlig sag, at der stadig på div. foreningssider skrives som om det er et lovkrav... man er nød til, også på skrift, at skelne mellem hvad der er dansk/udenlandsk lov og hvad der er foreningsindtægtskilder.
Jeg vil mene at at FDM og flere andre er på kanten af loven i deres markedsføring.

mvh
Anette


16. december 2010 Kl. 11:42

Nej'et var venligt ment :-) blev måske lidt brysk.

Men det er jo faktisk en ganske alvorlig sag, at der stadig på div. foreningssider skrives som om det er et lovkrav... man er nød til, også på skrift, at skelne mellem hvad der er dansk/udenlandsk lov og hvad der er foreningsindtægtskilder.
Jeg vil mene at at FDM og flere andre er på kanten af loven i deres markedsføring.

mvh
Anette


16. december 2010 Kl. 12:37

Hej Anette T. Knudsen
Hvor skriver de nævnte foreninger helt konkret at der er tale om et lovkrav?
VH BJ.


16. december 2010 Kl. 12:53


Anette T. Knudsen Oprettet: 16/12-2010 - 11:42.

Det er svært at forholde sig til KAOS!

Når man ikke kan få objektive oplysninger fra bl.a. DCU og FDM ang.

1) Internationalt campingspas "CCI"
2) Camping Card Scandinavia

og deres gyldighedsområder, er det nødvendigt at have begge kort med på ferien.

Vores generelle erfaring er, at campingpladser i Europa syd for den danske grænse, IKKE ønsker at modtage

"Camping Card Scandinavia".


16. december 2010 Kl. 13:40

@B.Jacobsen

Jeg mener at ordvalg, som giver indtryk af at man ikke kan campere uden at have et campingpas, er på kanten af loven, efter som det ikke er et lovkrav.

Eksempler her FDM.... som er forsøgt en "blød" formulering:

Citat: For at kunne overnatte på europæiske campingpladser, skal du have et gyldigt campingpas. Der findes 3 forskellige former for campingpas: det Internationale Campingpas, det Skandinaviske Campingpas og Transitpasset. -citat slut

..... For at kunne overnatte på europæiske campingpladser, skal du have et gyldigt campingpas.....

....Det opfattes af de fleste som det er skrevet... at du ikke kan overnatte uden et campingpas....

Citat:
Transitpas
Hvis du blot skal overnatte en enkelt nat på en campingplads i et af de nordiske lande, kan du nøjes med at købe et Transitpas til 35 kr. - Citat slut

Igen, du kan nøjes med et trnsitpas.... men ikke uden....

Fundet på DCU's sider:

CAMPINGPAS
Campingpas er obligatorisk på de godkendte campingpladser i Danmark.

I den tekst er der efter min mening to forkerte oplysninger.
1. Campingpas er ifølge dansk lov ikke obligatorisk, det er kun ifølge Campingrådets egne love og regler. Men teksten signalere klart og tydeligt at det er lov. Denne opfattelse understreges i resten af sætningen.
2. på de godkendte campingpladser i Danmark. - Dette er også en fordrejning af sandheden, der burde havde stået "de af campingrådet godkendte pladser".
Ordvalget er vildledende, fordi det ikke er CR der skal "Godkende" de danske campingpladser.... det er de danske kommuner, som alene kan og skal godkende hver enkelt campingplads.... også de få pladser som ikke er medlem af Campingrådet.... og ikke bruger campingpas, nemlig f-campingpladserne.

På siden danske campingpladser står der:
"For at overnatte på en af de godkendte danske campingpladser, skal man have et gyldigt campingpas."

Igen... det er kommunerne der godkender alle danske campingpladser... og brug af campingpas er et foreningsanliggende.... ikke et lovkrav.

Men salg af campingpas er en stor og stabil indtægtskilde, det er jo reelt nok, ingen kan lave noget uden penge. Det ville bare være mere reelt over for gæster, kunder, turister, at medlemmerne selv (campingpladserne)betalte for at være medlem af deres egen brancheforening, end at man prøver at bilde os alle ind, at det "Skal" man købe... for at campere i Danmark.

Hvor mange campingpas sælges der om året i Danmark ?

mvh
Anette


16. december 2010 Kl. 14:06

Hej Anette T. Knudsen
Der er jo forskel på hvordan f---- læser biblen.
Dernæst kommer fortolkningen. Jeg forsøger med en slags forståelse:
Der er nogen der er medlem af en forening (det er frivilligt) som udsteder medlemskort (her campingpas - blå eller gule).
Disse foreninger har tilsluttet sig en anden forening (her campingrådet der kræver af sine medlemmer,at de for at opnå nogle medlemsfordele følger nogle anvisninger) som søger at få fælles regler og kontakt til kommuner m.fl.
Det er næsten som:hvis man vil ind til en biografforestilling - så skal man løse billet - billetten er biografens måde at tjene penge på.
Jeg kan godt forstå hvis du vil ind i en biograf uden at købe billet - men så er det bare om at finde de biografer.
---Jeg forsøgte at forstå systemerne ---
VH BJ.


16. december 2010 Kl. 14:06

Hej Anette T. Knudsen
Der er jo forskel på hvordan f---- læser biblen.
Dernæst kommer fortolkningen. Jeg forsøger med en slags forståelse:
Der er nogen der er medlem af en forening (det er frivilligt) som udsteder medlemskort (her campingpas - blå eller gule).
Disse foreninger har tilsluttet sig en anden forening (her campingrådet der kræver af sine medlemmer,at de for at opnå nogle medlemsfordele følger nogle anvisninger) som søger at få fælles regler og kontakt til kommuner m.fl.
Det er næsten som:hvis man vil ind til en biografforestilling - så skal man løse billet - billetten er biografens måde at tjene penge på.
Jeg kan godt forstå hvis du vil ind i en biograf uden at købe billet - men så er det bare om at finde de biografer.
---Jeg forsøgte at forstå systemerne ---
VH BJ.


16. december 2010 Kl. 14:22

Jo,jo, - jeg prøver også at forstå....

Hvem kan fortælle mig hvormange campingpas der årligt sælges i Danmark ? Det synes jeg er interesant at vide... - Nogen må jo vide det...men er der også noge der vil fortælle vi andre det ?


16. december 2010 Kl. 14:38

Hold da helt juleferie, hvad har jeg da ikke sat i gang bare ved at ROSE DCU for deres hurtighed UHA da

god jul


16. december 2010 Kl. 22:34

Men igen: Hvorfor skal man have et campingpas? Hvorfor kan man ikke bare indlogere sig på en campingplads og betale dagsprisen? Som man gør på et hotel.
Hvis man er medlem af en campingorganisation, der giver rabat, ja så kan man jo vise et medlemsbevis. Hvis man ikke er medlem, og dermed ikke får rabat, ja så betaler man dagsprisen.
Når jeg rejser i udlandet er man ligeglad med mit campingpas. Man vil se mit nationalitetspas.

Venligst Lennart


16. december 2010 Kl. 22:59

Hei Lennart Søderberg!
Kan du så ikke lave en organisation, der kan skaffe rabat på rejsepasset!
www.anwbonline.com/camping/de/14/Brosch%C3%BCre.html
Så kunne der måske være ide i din tankegang!


16. december 2010 Kl. 23:32

Til F. Bruun. Forstår ikke helt hvad du mener. Hvorfor skulle jeg lave en organisation? Og vedr. min tankegang? Igen - hvorfor kan jeg ikke indlogere mig på en campingplads uden at have et campingpas når jeg kan indlogere mig på et hotel uden et hotelpas?
Det var bare det jeg ville have svar på - tak.
Venlig hilsen Lennart


16. december 2010 Kl. 23:33


Lennart Søderberg Oprettet: 16/12-2010 - 22:34 skriver bl.a.:

"Når jeg rejser i udlandet er man ligeglad med mit campingpas. Man vil se mit nationalitetspas."


Det ville være rart, hvis campingpladser var lige så standardiserede m.h.t. legitimation, som paskontrollen mellem nationalstaterne.

På det punkt er det lettere at være f.eks. en hund.

Et blåt EU-pas og en chip i nakken!


16. december 2010 Kl. 23:50

Hei Lennart Søderberg!
Der kunne da være god mening i, at du starter en organisation, som skaffer campister 10 - 50 % rabat på overnatninger blot ved at at fremvise deres rødbedefarvede rejsepas!
Så findes der jo også en del hoteller, der ved indskrivningen ønsker at "se" dit kreditcard- det har jeg dog aldrig oplevet på en campingplads.
Der kan du blot give dit campingpas "i pant" og så afregne ved afrejsen!
Hvor ofte hører vi ikke om forfalskede rejsepas, jeg har til dato endnu ikke hørt om forfalskede campingpas!


17. december 2010 Kl. 09:02

Hej Lennart Søderberg.
Mange steder i udlandet f.eks. i Italien skal man aflevere sit "rødbedefarvede" som de beholder i et døgns tid.
Det har jeg det ikke så godt med, efter at jeg har set hvor let det ville være at tilegne sig andres pas i receptionen.
Jeg kan som regel forhandle mig til, at de i stedet får mit gule campingpas, når de har kontrolleret at mit røde pasnummer står på det gule.
VH BJ.


Side: 1 2